Näin pidät huolta tulppaanista

Vuosi on kääntynyt kevättalven puolelle ja raikkaat talvikelit ovat parhaimmillaan. Myös kukkakaupassa on siirrytty keväisimpiin ja raikkaampiin tunnelmiin. Tulppaanit, paavalinkukat, keväiset kukkivat ruukkukukat ja raikkaat viherkasvit ovat vallanneet myymälän.

Tulppaani – kevään suosikki

Tulppaani on joka keväinen suosikki, joka jaksaa ihastuttaa kauneudellaan ja raikkaudellaan. Meillä täällä kukkakaupalla suosimme kotimaista tulppaania. Tulppaaneissa usein puheenaiheeksi nousee sen kestävyys maljakossa ja kuinka sen kestoa voisi parantaa.

Kokeile näitä:

  • Hyviä perus ohjeita on kylmän raikkaan veden vaihtaminen päivittäin ja uusien imupintojen leikkaaminen veden vaihdon yhteydessä.
  • Maljakossa ei myöskään kannata pitää vettä reilusti, sillä runsas vesi saa tulppaanit helposti venymään ja nuokkumaan.
  • Myös huoneen lämpötilalla on vaikutusta tulppaanin kukan kehitykseen, jolloin esimerkiksi yöksi kylmään siirtämisellä on kukinnan kestoa pidentävä vaikutus.
  • On kuitenkin syytä muistaa, että tulppaanit kestävät leikkona noin viikon ja näin saat hankkia joka viikolle uudet ihanan väriset ja raikkaat tulppaanit.

Nähdään kukkakaupassa 🙂